Suoraan sisältöön
Suomen ulkoasiainministeriö

Keitä bloggaajamme ovat? - Ulkoasiainministeriö: Global.finland: Ajankohtaista: Blogin kirjoittajat

Ulkoministeriön kehitysviestintä, puh. 0295 351182. Verkkojulkaisun päivitys päättyi 30.6.2014.
tilaa_uutiskirje delicious flickr facebook
reuna

Keitä bloggaajamme ovat?

Päivi Arvonen

"Työskentelen freelance-toimittajana ja valokuvaajana Suomen medialle Suomessa ja Egyptissä. Pohjakoulutukseltani olen uskontotieteilijä ja journalistina minua kiinnostavat erityisesti uskonnot, kulttuurit, kulttuurinen kommunikaatio, kehitysyhteistyö, koulutus, ihmisoikeudet sekä ympäristö- ja eläinsuojelukysymykset. Egyptin lisäksi Intia on vallannut ison osan sydämestäni."

Anne Heinonen

"Olen vapaa toimittaja, joka neljän viime vuoden aikana on viettänyt enemmän aikaa Afrikassa kuin Suomessa.

Vuoden 2012 vietän itäisessä Afrikassa yrittäen ymmärtää lisää maailmaa ja elämää. Erityisesti minua kiinnostavat tavalliset ihmiset ja heidän arkensa tapahtumat." 

Merit Hietanen

“Olen erikoistunut pakolaisasioihin ja ihmisoikeuksiin. Minua kiinnostavat myös ympäristöongelmat ja niiden vaikutus sosiaalisen epäoikeudenmukaisuuden kasvuun kuten pakolaisuuteen.

Haluan työssäni ajaa globaalia oikeudenmukaisuutta. Tätä nykyä olen kehitysyhteistyössä Gazassa UNRWA:lla (United Nations Relief and Works Agency for Palestine Refugees). Nautin myös jokapäiväisestä politikoinnista.” 

Tiina Kirkas

"Olen helsinkiläinen vapaa toimittaja ja kirjoitan enimmäkseen lasten ja nuorten asioista."

Hanna Koivisto ja Sami Seppänen

"Lähdimme lokakuussa 2009 Suomesta kiertämään Afrikan mannerta maa- ja meriteitse ja pelkästään julkisin kulkuneuvoin. Saavuimme Afrikkaan Espanjasta jouluna 2009 ja tarkoituksemme on kiertää Etelä-Afrikan kautta aina Egyptiin asti. Matkalla tulee väkisinkin pohdittua kehityskysymyksiä ja arjen erilaisuutta eri maissa.

Hanna on tällä hetkellä vapaa toimittaja, ja Sami työskenteli ennen matkaa it-yrityksen helpdeskissä. Matkareittiämme ja juttuja matkamme varrelta voi seurata myös osoitteessa plaza.fi/matkalaukku/afrikan-pimealle-mantereelle/"

Sami Kontola

"Olen Brasiliassa asuva freelance-toimittaja."

Johanna Latvala

"Olen kenialaisista sukuverkostoista väitellyt sosiaaliantropologi. Olen kiinnostunut muun muassa sukulaisuudesta, gender-asioista, köyhyydestä, ihmisoikeuksista, siirtolaisuudesta, seksiturismista ja naiskaupasta, sekä ihmisten arkisesta elämästä eri puolella maailmaa.

Seuraan erityisesti Itä-Afrikan tilannetta, mutta myös Thaimaa on lähellä sydäntäni. "

Olli Moilanen

"Vietän virkavapaata ulkoministeriön verkkotoimittajan virastani työskentelemällä vapaana toimittajana ja valokuvaajana Bangladeshin pääkaupungissa Dhakassa. Seurailen Bangladeshin lisäksi laajemminkin Etelä- ja Kaakkois-Aasiaa."

Tiina Pasanen

"Olen kehityskysymyksiä ja -politiikkaa seuraava yhteiskuntatieteilijä. Asun parhaillani Nepalissa ja työskentelen Etvo-ohjelman kautta vapaaehtoisena Suomen ja Nepalin partion yhteisessä kehityshankkeessa.

Erityisesti minua kiinnostavat naisten asema ja oikeudet, ja toimin Suomessa aktiivina FinnWID -Naiset kehitystyössä -järjestössä. Nepalin lisäksi seuraan erityisesti eteläisen Afrikan kehitystä."

Petri Pellikka 

"Olen maantieteilijä, Helsingin yliopiston geoinformatiikan professori ja Helsingin yliopiston Taitan tutkimusaseman johtaja Keniassa. Olen tehnyt tutkimustyötä Keniassa ja Sudanissa vuodesta 1989 ja nykyisin vierailen Itä-Afrikassa 3-4 kertaa vuodessa. Uudet hankkeet vievät minut myös jatkossa Länsi-Afrikkaan. Tutkimusalani on maanpeitteen muutoksien kaukokartoitus ja vaikutus ekologiaan, ilmastoon, vesivaroihin ja ihmistoimintaan." 

Hanna-Maija Pääkkönen

"Olen opiskellut Helsingin Yliopistossa Latinalaisen Amerikan tutkimusta. Vietän runsaasti aikaa erityisesti Nicaraguassa, jossa tein myös gradu-tutkimukseni.Olen erityisen kiinnostunut kansainvälisen politiikan vaikutuksista tavallisten ihmisten arkipäivään, sekä nuorten asemasta ja mahdollisuuksista globalisoituvassa maailmassa."

Janne Rantala

"Olen Mosambikissa työskentelevä kulttuuriantropologi ja free-toimittaja. Saavuin Mosambikiin väitöstutkimukseni vuoksi, ja toinen intohimoni on kirjoittaa laajemmalle yleisölle. Mosambikilaiset kiinnostavat minua kävelyseurana, lounasseurana, olutkavereina, joukkuetovereina, työkavereina ja keskustelukumppaneina, eivät niinkään kehitysmaan kansalaisina. Olen alati lumoutunut reportaasille ja antropologiselle kenttämenetelmälle tärkeästä kadun ja ruohojuuritason näkökulmasta. Kenttäblogiani voi seurata suomeksi osoitteessa: www.unissakavelijamaasta.blogspot.com"  

Eeva Suhonen

"Olen kehityskysymyksiin perehtynyt viestintäalanasiantuntija. Olen työskennellyt Etelä-Koreassa, Nepalissa, Indonesiassa ja Keniassa.

Vapaana toimittajana seuraan erityisesti Afrikan ja Aasian uutisia ja yritän välittää makupaloja näiden kahden maanosan tapahtumista omien kokemusteni kautta. Työskentelyäni ja elämääni siivittää halu oppia uutta ja jakaa kokemukset myös suomalaisille lukijoille." 

Aino Tanhua

"Omistan mieheni kanssa matkailuyrityksen Sansibarilla. Elämäni muodostuu samoista asioista kuin monen muun saarelaisen – perheillallisista, byrokratiasta ja politiikan puhumisesta.

Päädyin Tansaniaan vaihto-oppilaaksi vuonna 2009, enkä sittemmin enää
täysin sopeutunut Suomeen. Olen tehnyt erilaisia viestinnän alan töitä
ja toiminut freelance-toimittajana. Minua kiinnostavat arkielämän
ilmiöt ja itäafrikkalainen politiikka."

Annasirkku Tiilikainen

"Olen maantiedon opettaja ja freelance-toimittaja. Asun Sambiassa ja seurailen aitiopaikalla sen huimaa kehitystä. Vuosituhannen vaihteessa asuin Etelä-Afrikassa, josta senttasin suomalaisiin medioihin. Eteläisen Afrikan poliitiikka ja arkidynamiikka kiinnostavat. Tavoitteeni on välittää ymmärrettäviä palasia niistä suomalaisille lukijoille."

Tulosta Jaa kirjanmerkki

Päivitetty 28.2.2013


Tulosta Jaa kirjanmerkki
© Ulkoasiainministeriö 2006 | Tietoa palvelusta | kehitys.verkot@formin.fi